Annons
Annons

BLOGGAR

Årets silver och smyckeauktion?

Antika smycken, marsalkstav, viktorianska salt- och pepparkar i silver, frackknappar i bergskristall och diamant. Allt från det dyraste till det mer överkomliga auktioneras ut 18 oktober från juvelerarfirman S. J. Phillips lager i London.

Diamanthalsband bestående av klara och gultonade diamanter i sk. ”girlang-stil” från tidigt 1900-tal. Utropet är satt till £240,000-£280,000

Ett franskt reseschatull för bestick, ljusstakar i utförande för franska armén, bägare och kryddlåda. Tillverkat i förgyllt silver med originaletui. Strasbourg, 1749-51. Utrop £18,000-£22,000

Marskalkstav given till Ernst Augustus hertig av Cumberland, 1821. Givaren var hertigens bror kung George IV. Utförd i London av John Northam i 18k trefärgat guld och sammet.

Detalj av marskalkstaven. St. Göran och draken ses på toppen.

S. J. Phillips nya adress på 26 Bruton Street, Mayfair, London. De huserar numera på andra våningen, ovanför Ronald Phillips som är specialist på antika möbler.

Den anrika firman S. J. Phillips som länge legat på Bond Street i London säljer nu delar av sitt lager. En magnifik auktion med 260 lotter auktioneras ut av Sotheby’s i London den 18 oktober. Juvelerarfirman, att jämföra med svenska W. A. Bolin som fick stänga sin ordinarie verksamhet tidigare i år, flyttar från 139 Bond Street till 26 Bruton Street som ligger alldeles intill den tidigare adressen. Vid flytten insåg man att lagret var för stort för att flytta. Den nya adressen hade inte lika mycket plats. Man valde ut en mängd föremål i alla prisklasser som nu auktioneras ut.

Annons

S. J. Phillips grundades 1859 och ägandet är fortfarande inom samma familj. Det är nu fjärde generationen som driver rörelsen. 2019 firar firman sitt 150-årsjubileum. Flytten till den närbelägna adressen har delvis skett pga. att fastighetsbolaget Trophaeum köpte ut firman från huset i slutet av 2015. De sägs då ha betalat något mer än de £70 miljoner som begärdes av S. J. Phillips för fastigheten. Vinsten delades mellan alla delägare i firman.

Enligt Nicolas Norton, en av delägarna i juvelerarfirman, har flytten inget att göra med dalande försäljningssiffror. Tvärt om. Men de tre aktiva delägarna, bröderna Nicolas och Jonathan Norton och deras kusin Francis, är alla i 70-årsåldern och den femte generationen är inte intresserad av att driva familjeföretaget vidare. De minskar ned firmans storlek för att den ska bli mer hanterbar i ett övergångsskede.

Nu finns det alltså chans att köpa magnifika föremål från den anrika firmans lager på auktionen den 18 oktober i London.

 

 

Andra gillar också:

Kommentera

Annons


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION

Laddar