Annons

Annons

Om Carl Henric

malmgren2

Namn:
Carl-Henric Malmgren

E-post:
[email protected]

Om mig:
Jag har bloggat länge i olika former och är aktiv på Instagram under namnet @malmgrenantiques. Funderingarna i bloggen på Antik & Auktion kretsar kring föremålens, konstens och samlandets roll i vår samtid, antikbranschens utveckling och kring återbruk. Arbetet i antikbranschen har tagit mig över hela Europa, men handlande, värderingar och konsultationer kring avyttrande av speciella objekt och målningar sker främst i Sverige. Skrivandet om konst i olika former tar också en stor del av min tid. Utöver artiklar och krönikor i Antik & Auktion har jag publicerat texter i Svenska Dagbladet, skrivit för Kungliga Operan i Stockholm och även ombetts kommentera frågor om antikbranschen i affärspressen. Min läroanstalt har under många år varit butiken Fåfängans Antik som ligger på Haga Nygata i Göteborg. Där började jag 2004 och har sedan dess varit där i olika omgångar. Privat brinner jag för äldre konst och konsthantverk. Samlar på det mesta så länge det på något sätt tillkommit före år 1850. Som alla inbitna samlare tillåter jag mig ibland små snedsteg om något föremål tilltalar mig på ett alldeles speciellt sätt. Även böcker och litteratur har en stor plats i mitt liv, liksom god mat, dryck och cigarrer. Jag försöker leva efter devisen att livet är till för att levas och att njutning är något positivt. Oavsett om det handlar om vin, eller en barockmålning.

 


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION


Annons