Annons
Annons

BLOGGAR

Text av 2017 års Nobelpristagare i litteratur på auktion

Vem vill inte äga en handskriven text av en nobelpristagare? Någon i England ropade i juni i år in en text av Kazuo Ishiguro, då en hyllad författare men sedan tidigare idag även en prisad nobelpristagare.

Den handskrivna texten av 2017 års Nobelpristagare i litteratur, Kazuo Ishiguro.

Mottagaren av 2017 års Nobelpris i litteratur, 62-årige Kazuo Ishiguro, skrev en kort novel för hand där han reflekterar över Jane Austens Mansfield Park. Den handskrivna texten auktionerades ut den 27 juni tidigare i år tillsammans med texter av bland andra Ian McEwan, Hillary Mantel, Ian Rankin och Tracy Chevalier. Samtliga givares texter var på ett egenvalt tema om, eller kring, Jane Austen och hennes författarskap.

Annons

Auktionen hölls till förmån för engelska Royal Society of Literature. Som en helt obunden organisation får de inget regelbundet stöd utan måste förlita sig på donationer och välgörenhetsauktioner. Den som ropade in texten av Kazuo Ishiguro gjorde med största sannolikhet ett, då helt omedvetet, kap.

Kazuo Ishiguro har en stor produktion bakom sig. Han har nominerats till Man Booker Prize fyra gånger. 1989 vann han priset för sin roman Återstoden av dagen. Boken låg senare till grund för den vackra filmen med Anthony Hopkins och Emma Thompson från 1993. Även boken Never let me go från 2005 blev fem år senare en storfilm med Keira Knightley och Carey Mulligan i huvudrollerna.

Andra gillar också:

Kommentera

Annons


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION

Laddar